2024-10-19
今日去咗呢間專做外賣嘅三壽司凍肉專門店度買外賣做晚餐,估唔到水準有幾唔錯。我哋叫咗一大堆三文魚嘅菜式。先講三文魚,已經好肥美,好重油脂同魚香味。然後我哋亦都嗌咗三文魚腩,對比普通三文魚,更加厚切同埋個油脂感更加重,咬落去嗰下完全係成浸魚油喺個口度。之後我哋都叫咗個牛油果三文魚卷,牛油果夾埋三文魚再加埋沙律醬,呢個配搭係冇得輸。卷入邊有青瓜同埋蟹柳,帶點清爽感。然後我哋亦都叫咗出名嘅花之戀,正常發揮。另外都仲有一款蟹籽version,食落都係普普通通。而另外一個特別啲款式就係有黃金魷魚嘅花枝丸,黃金魷魚食落口感好滑有咬口,唔錯。而另外亦都有個腐皮吞拿魚沙律同埋腐皮辣味三文魚,用腐皮包住嘅壽司飯,甜甜地加埋吞拿魚同埋辣味嘅三文魚,食落去鹹甜咁樣好惹味。我最鍾意就係腐皮辣味三文魚,三文魚嘅辣味係來自於士拉差撈蛋黃醬,辣得來好刺激惹味,食落好開胃。整體嚟講呢度嘅壽司都質素唔錯,啲魚食落都新鮮肥美,絕對唔會係嗰啲冇晒魚味嘅魚生。如果大家唔想嘥時間排壽司郎,又唔想食太貴,呢度絕對係一個好嘅選擇。