2021-08-27 1568 views
中午要去尖沙咀做d 野,完事後。去美麗華搵野食,之前都食過莆田,知道佢有個一人餐$60 零蚊,尖沙咀咁既價位差不多啦。到餐廳門口,侍應問有冇book 位,我話冇,walk in 都有位,可能因為果時先12點鐘,冇乜人客,坐低先送來杯熱茶,咁我點菜啦。主菜 漁民紫菜燜飯,小食揀 苦瓜 紫菜 同豆腐,燉湯就指定 老黃瓜排骨燉湯。先來小食 苦瓜清爽而帶甘,紫菜酸酸甜甜,開胃小食,豆腐滷水味道平衡ok。主食到漁民紫菜燜飯 之前都食道 早前疫情時我覺得分量係少,今日呢個分量先似正常,呢個飯燜得好食。燉湯 足料唔錯。

2021-08-25
$68 (Lunch)