2022-12-18 759 views
呢幾日天寒地凍,最岩就係火鍋或者羊腩煲,今日收工即慶同老友黎個羊腩煲,但由於即慶關係無做功課又無book位行過都唔知邊度好食,經過老闆火鍋見到都有羊腩煲食就唔諗咁多直入啦,好彩無book位情況下都有位。坐底先叫個羊腩煲,再加d配料咁,生力清啤做特價30蚊枝買2送1,配料選擇都幾多,有d都比較有特色,選擇都唔少。落單後先上左d醬料俾我地調配,唔洗自己出去拎,不過調料就唔多,得蔥,辣椒碎,生蒜同類似豆辦醬咁既。羊腩煲羊腩好入味,唔會羶,份量都正常,都有好多支竹,岩岩上黎汁底比較濃d所以有d咸,叫侍應幫手加多d湯就好返d。至尊牛三拼B淨食羊腩煲我地2個大男人邊夠呀,點都加d野,見呢份牛3拼幾抵,有牛柳粒,肥牛同牛頸脊,不過黎到後悔了,因超大份,當堂有d嚇親,呢度我諗係4人份量,唯有出盡力食吧,講返質素,牛肉預先解凍左,擺盤都好靚,切得都厚薄適中,肉質都幾靚,真係出盡力食了。總括黎講晚市火鍋配料幾高質,選擇又多,係幾好既選擇,雖然今次埋單平均每人要500蚊好似幾貴,但我地明顯係order左,下次要睇住黎叫了,另外早上同中午佢係一間茶仔,都有黎食過,價錢合理份量都幾足,另外留意返晚市要收加一的。