2018-02-01
呢日完左活動就同左個同事黎左呢度食野醫肚呢度既裝修雅緻,但當中既套餐又唔算貴啵當日我要左個“叉燒王薑蔥撈麵(跟糖水)”HKd$68+10%未食見到都已經覺得好吸引啦半肥瘦帶焦香微甜既叉燒,食落又腍又香無得輸而個麵都爽彈惹味份量足同事見到佢地既姐姐包緊雲吞同水餃就覺得好吸引所以就要左碗“瑤柱淨水餃(跟糖水)”HKd$52+10%同事話佢啲水餃的確好新鮮,入面有鮮蝦之外又有爽口既木耳,味道相當唔錯然後同事話未夠喉,問我嗌啲點心share好唔好之後我地就叫多籠“蝦餃”HKd$38+10%同“流汁叉燒包”HKd$28+10%一齊食蝦餃一籠四隻,每粒都好飽滿,外皮薄而有彈性,蝦肉爽彈而個叉燒包都唔錯啵,包身軟熟熱辣辣,啲叉燒餡亦好充足,的確係“流汁”啵最後跟餐既糖水都做得唔馬虎,我要既係雪耳木瓜,而同事就要左合桃露飲埋碗滋潤既熱糖水,全身暖笠笠食到咁正既叉燒,同時仲食埋甜心同糖水,埋單都係每人一百蚊鬆啲,真係好滿足呀
呢度既裝修雅緻,但當中既套餐又唔算貴啵
未食見到都已經覺得好吸引啦
半肥瘦帶焦香微甜既叉燒,食落又腍又香無得輸
而個麵都爽彈惹味份量足
然後同事話未夠喉,問我嗌啲點心share好唔好
蝦餃一籠四隻,每粒都好飽滿,外皮薄而有彈性,蝦肉爽彈
飲埋碗滋潤既熱糖水,全身暖笠笠