2020-06-21
晏晝同朋友去天際萬豪中菜廳飲茶,都算多人,有一半滿我哋一行16人,叫咗啲點心同小食,有啲好有驚喜呢度出名係x燒,佢用熱石上,一上枱淋蜜汁,喳喳聲幾得意,x燒入口幾淋幾好食,美中不足唔係熱辣辣,係暖暖哋Xo醬腸粉都幾惹味,辣辣地,唔會太油同一pat pat蒸魚(唔記得係咩魚😂) 係用籠仔上,魚幾滑,如果有蒸魚豉油會仲好味仲有其他點心如虾餃、蟹肉虾餃(有細細塊蟹肉同蟹子喺面,入面舊虾都大粒)、鳳爪(同平時酒樓差不多)、羅白糕(嘛嘛哋,煎得唔夠透同多粉)小食炸軟殼蟹、炸蠔、炸牛柳粒都好食,唔會太厚漿,炸黃金南瓜都好好食!咸蛋味香之餘食到南瓜甜味黃金虾球,隻虾好大隻成個波咁,沾滿咸蛋黃醬,咸蛋黃醬都唔會話勁咸,好好食乳豬反而上碟個樣好唔吸引,雖然食落都ok 卜卜脆甜品食左楊支金露,幾好食👍🏼 朋友食燉雪梨,原隻上幾得意,佢話幾好食,個汁好甜,仲有杏仁茶、紅豆沙、紅豆糕,都不錯整體成餐都ok,有會員卡有6折,有得泊車,唯一唔好嘅係冷氣唔係好夠,可能多人,如果涼啲會更舒服,下次再去試其他嘢食
我哋一行16人,叫咗啲點心同小食,有啲好有驚喜
Xo醬腸粉都幾惹味,辣辣地,唔會太油同一pat pat
乳豬反而上碟個樣好唔吸引,雖然食落都ok 卜卜脆