2023-10-24
大伏‼️服務衛生垃圾 食物都好普通本身最近好忙,都唔諗住update哩個account。但係今日食左間餐廳真係太伏,一定要警世‼️‼️見哩間野最近有個幾出名嘅foodie介紹,於是黎試下。電話訂左7點半兩位,7點四去到,個侍應話等一等,無問題,之後大概7點35分有兩張4人枱同一張2人枱出黎,個侍應就比左2枱4人入去。以為有得入啦,點知仲有另外有兩個人都係book左7點半,得返一張2人枱,個侍應企左係度,唔識處理,之後由得我地4個人係出面乾等😅。其實好有可能係比兩個4人入去嘅時候出錯左,唔記得左仲有兩枱2人book左位。之後佢完全冇解釋任何野,走左去,我地係出面等多3個字,7點45分嘅時候佢依然係懶理不理,冇任何交代,於是我走入去問佢宜家姐係點,佢都唔識反應,淨係叫我地等一等,果陣已經勁燥底😠,book7點半,已經遲左未入得,仲要完全冇解釋,淨係識叫你等,好似唔知自己做緊乜咁🙄!大佬,你冇枱嘅做咩比人book枱啊?book枱就係唔想排ah ma 🙄。最後成7:56先入到去😑等左26分鐘,咁我Book枱黎做乜?之後見到有另一d人都係book左枱唔入得,姐係唔係一次半次犯錯,而係餐廳根本冇一個有效
見哩間野最近有個幾出名嘅foodie介紹,於是黎試下。
電話訂左7點半兩位,7點四去到,個侍應話等一等,無問題,之後大概7點35分有兩張4人枱同一張2人枱出黎,個侍應就比左2枱4人入去。以為有得入啦,點知仲有另外有兩個人都係book左7點半,得返一張2人枱,個侍應企左係度,唔識處理,之後由得我地4個人係出面乾等😅。其實好有可能係比兩個4人入去嘅時候出錯左,唔記得左仲有兩枱2人book左位。之後佢完全冇解釋任何野,走左去,我地係出面等多3個字,7點45分嘅時候佢依然係懶理不理,冇任何交代,於是我走入去問佢宜家姐係點,佢都唔識反應,淨係叫我地等一等,果陣已經勁燥底😠,book7點半,已經遲左未入得,仲要完全冇解釋,淨係識叫你等,好似唔知自己做緊乜咁🙄!大佬,你冇枱嘅做咩比人book枱啊?book枱就係唔想排ah ma 🙄。最後成7:56先入到去😑等左26分鐘,咁我Book枱黎做乜?之後見到有另一d人都係book左枱唔入得,姐係唔係一次半次犯錯,而係餐廳根本冇一個有效嘅管理system lol
之後一入去已經feel到地下痴笠笠,黏住隻鞋果種。點知一入去個廁所仲恐怖,先經過佢廚房隔離嘅窄行,地下超級濕,極度嘔心🤮,地下仲有垃圾,好唔乾淨,差d 跣死😵💫,真係嚇死我🤮,以為自己去左咩公廁後巷🤮🤮🤮,睇見已經成餐飯都唔想食。。。(見最後幾張圖,慎入⋯⋯)
食物方面,前菜同湯味道ok嘅,不過不失。主菜叫左beef wellington同西班牙火腿海膽意粉。個beef wellington叫左medium,但係一切開明顯係overcook lol,個樣成舊牛腩咁,真係笑左😂,未至於柴嘅,可以食到,但同medium一d都冇關係,酥皮冇牛油香,又唔酥脆,純粹係有塊野包住舊牛咁lor🤷🏻♀️。個意粉嘅海膽味都唔係咁好💩,只係佢嘗試用大量黑椒去掩飾🤢,d意粉煮到好淋,食左幾啖就冇食😮💨。
仲有一個問題就係佢上菜超慢,而且係冇人收野lol食完個頭盤之後起碼等左廿幾分鐘,都係冇人收野,直到個主菜黎,叫佢收先收😑,(見圖4 個主菜到左,前菜嘅碟仲係度)連d咁基本嘅野都唔做,衰過快餐店。聽見隔離枱話等個主菜等左成個鐘,真係替佢覺得慘😓。
其實二百幾蚊食個飯,唔會expect超高,但至少expect個衛生同服務會好少少,但哩度絕對係衰過茶餐廳。🤢
總結就係:大伏,慳返d時間同錢好過!😡
💸人均消費:~$230
📍二師兄 (新蒲崗)
新蒲崗景褔街85號地舖