大喜屋系列嘅餐廳之前都有食過,但係第一次黎極尚大喜屋食,估唔到佢嘅午市都幾抵食,難怪我平日放假黎食lunch 都成個場坐滿咁濟!呢度嘅食物款式都唔算少,除左手機落單之外,外面都有好多自助嘅冷熱食,飲品同甜品,睇到眼花飲品除左各類罐裝同紙包飲品外,仲有2款自家製冷泡茶,白桃烏龍同洛神花茶,兩款都係無糖嘅,健康又解膩!勁多人都攞黎飲!雖然我麻麻地飲酒但都試左一試D清酒同梅酒,個人覺得梅酒酸酸甜甜好飲D~刺身款式都唔少,仲有比較高價嘅赤貝,象拔蚌同帶子,其中我最鐘意赤貝,幾有鮮味,質素唔錯!壽司我都叫左幾款黎試,最出色嘅係火炙左口魚,燒得勁香!蟹膏蟹肉壽司嘅蟹膏量都唔吝嗇~燒物勁推薦食燒牛舌,燒得香口,而且肉質好爽口彈牙,encore 左幾串燒菠蘿都幾juicy而且菠蘿夠甜,正~炸物最推薦就係炸鮮奶!呢個仲要唔係間間放題都有得食,要好好把握!叫左個中式牛柳黎食,其實平身期望不大,但估唔到一食就驚艷到牛肉唔韌而且好夠味,又有鑊氣,就連配菜都好入味,係有大排檔嘅水準!而且份量唔算太多,唔怕會食到好飽,好值得叫黎食呀!唔知有冇人同我一樣對蟹粥有種無法抗拒嘅感覺每次見到就會想食,理得佢感覺抵唔抵!呢

燒菠蘿都幾juicy而且菠蘿夠甜,正~

叫左個中式牛柳黎食,其實平身期望不大,但估唔到一食就驚艷到

唔知有冇人同我一樣對蟹粥有種無法抗拒嘅感覺
每次見到就會想食,理得佢感覺抵唔抵!呢個蟹粥都幾出色,首先D粥煲得夠綿,唔會水還水米還米,雖然談不上超級有鮮味,但甜味仍然係足夠的,朋友本身話唔想食,但見我食得津津有味,佢都忍唔住,食完之後仲一啖接一啖tim

甜品極力推介呢款榴槤雪條
榴槤控絕對絕對唔可以錯過!超級無敵好食!而且係真榴槤味,唔係假嘅膠味!食完一條完全覺得唔夠喉呀!!!