2024-04-26
酒樓近我地公司,平日老闆會去飲茶🫖,得知酒樓系自家品牌,而且點心現場即點即做,手作點心🥧豉油王鮑魚,鮑魚入口好淋,師傅好細心,剪開鮑魚內臟,面上剪到一格格,令到豉油王炆得好入味😋薑蔥粉絲蝦煲,好多隻大蝦🦐同樣師傅開邊蝦,食起上嚟都好方便蒜蓉粉絲吸晒精華,而且做得比較乾身,令到啲粉絲條條分明,食起上嚟粉絲都特別爽口黑醋🐷豬柳,一口豬柳粉漿炸得好鬆脆,黑醋汁甜甜酸酸加上菠蘿特別開胃豬潤莧菜🥬,少見呢道菜式,要知道豬潤特別多功夫,入口豬潤好滑配上上湯莧菜,莧菜好幼嫩鰻魚蛋🥚包飯🍚意想不到,酒樓竟然有鰻魚蛋包飯,上菜時候震撼我眼球,份量非常多,應該有三大碗白飯,原條鰻魚,吱上鰻魚汁,滑蛋好滑,同枱嗌一條,大家Share ,性價比非常高‼️好奇一問點解中式酒樓會有日式鰻魚蛋包飯呢⁉️原來主管曾就職於日本東京富麗華多年,專門接待高管達人,明星回港後仼職多間米芝蓮酒店,大型連鎖酒樓集團所以受日影響,帶來與別不同酒樓小菜另外,2樓全新裝修,做宴會廳適合不過♥️高貴坐得舒適
薑蔥粉絲蝦煲,好多隻大蝦🦐
同樣師傅開邊蝦,食起上嚟都好方便
鰻魚蛋🥚包飯🍚
同枱嗌一條,大家Share ,性價比非常高‼️
好奇一問點解中式酒樓會有日式鰻魚蛋包飯呢⁉️
原來主管曾就職於日本東京富麗華多年,專門接待高管達人,明星
回港後仼職多間米芝蓮酒店,大型連鎖酒樓集團
所以受日影響,帶來與別不同酒樓小菜
另外,2樓全新裝修,做宴會廳適合不過♥️高貴坐得舒適