2024-09-26 800 views
中環區嘅午餐選擇多不勝數,但要搵到性價比高、又好味嘅餐廳,真係要花啲心思。呢間餐廳嘅三道菜午市套餐,每位$198,包小菜、主菜同甜品或飲品,性價比高!Scan QR code就可以睇到餐牌好方便。我哋試咗幾款,同大家分享吓🤗首先係小菜,我哋揀咗日式微辛甜酸炸雞。呢個炸雞唔似平時食開嗰啲,佢嘅醬汁係微辛甜酸嘅,好開胃!炸雞外脆內嫩,唔會乾爭爭,而且份量都幾足夠,作為小菜已經非常滿足。另外池魚刺身山葵虎乳汁、牛油果忌廉天婦羅碎、飛魚子 (+$48) 味道鮮美。主菜方面,我哋試咗兩款。烤三文魚醃西京味噌,三文魚肉質鮮嫩,味噌嘅鹹甜味好香。另外,我哋仲試咗燒牛里脊肉串、烤馬鈴薯、雜菜沙律(+$25)牛里脊肉串燒得啱啱好,肉質嫩滑,而且唔會過鹹,配埋烤馬鈴薯同雜菜沙律。飲品方面,我哋揀咗檸檬冰茶同熱情果冰茶。兩款飲品都幾清新解渴,檸檬冰茶酸酸甜甜,熱情果冰茶就帶有淡淡嘅果香。呢間餐廳嘅午市套餐性價比唔錯,而且餐廳服務態度都幾好。

呢間餐廳嘅午市套餐性價比唔錯,而且餐廳服務態度都幾好。