2024-02-08
🎈Chef”s Rusa爆滿大大粒嘅三文魚籽,底下係香滑吞拿魚沙律伴以蛋黃醬,再加埋香脆小多士一齊食,係我至鍾意嘅。🎈Tuna Tartare吞拿魚他他,吞拿魚刺身係主角,混合牛油果蓉同海藻,味道豐富,仲有三文魚魚子。🎈Ham Croquettes Creamy 嘅Iberico火腿整成嘅炸丸子,外脆內軟,好鹹香。🎈Gambas 經典嘅西班牙tapas,用熱辣辣嘅初榨橄欖油煮熟爽口大蝦,配上炸蒜,香口之選。🍛非常欣賞佢既西班牙飯,兩隻大蝦肉口感超爽彈牙, 好香蝦味 ,非常Juicy,食落去煙煙韌韌有口感,真係超級好食。🍧Coconut and fresh berries 精緻嘅外觀已經冇法抗拒,上層係椰子味泡沫,輕盈唔膩,下層係士多啤梨粒,甜度適中,令人難忘🍧Basque style cheesecake巴斯克風格芝士蛋糕,芝士味濃,口感綿滑,加入有酸酸甜甜雜莓果醬,甜入心
🎈Tuna Tartare
吞拿魚他他,吞拿魚刺身
係主角,混合牛油果蓉同海藻,味道豐富,仲有三文魚魚子。
🎈Ham Croquettes
🎈Gambas
🍧Coconut and fresh berries
🍧Basque style cheesecake
Other Info. :
去咗中環歌賦街間好有氣氛嘅西班牙餐廳Chueca,Lunch menu 有多款前菜選擇,款款都好高級,精緻美味。
🎈Chef”s Rusa
🎈Tuna Tartare
吞拿魚他他,吞拿魚刺身
係主角,混合牛油果蓉同海藻,味道豐富,仲有三文魚魚子。
🎈Ham Croquettes
🎈Gambas