2024-12-26 127 views
我個靚女🐢🍯又帶我去食好西啦,佢知我好掛住鄉下但湊住兩隻小魔怪又行唔開,所以帶咗我去一間位於中環Stanley 11 既一間高質日本餐廳Dinner止住引先🥰餐廳位於26樓,一開𨋢門已經見到落地玻璃😍觀景開揚,空間感十足,加埋和風既裝橫,感覺好chillOMAKASE SUSHI SET 廚師發辦壽司套餐 $880/位特色前菜Appetizer 先付三點包括海膽豆腐配三文魚子、蒜頭 & 牛蒡 ,滑滑嘅豆腐有着濃郁嘅海膽味,而蒜頭同牛蒡食落令人好開胃鯛魚簿切配上自家製蘿蔔蓉、竹碳鹽,肉質清新有彈性,鮮味十足壽司🍣握 寿司十貫✨赤蝦 。新鮮彈牙✨北寄貝 。鮮甜味十足✨鮮帶子 。好厚身肥美,超鮮甜✨文甲魷魚配黑松露 。好香松露味,好有咬感✨左口魚 。燒過之後令油分更豐富,入口即溶既感覺我既最愛✨燕鰶。即係我地叫既馬友,油分比較高✨鯛魚✨鰤魚✨金目鯛 ✨三文魚子紫菜包飯燒物雞翼、雞尾、雞髀菇,表面燒到金黃色🤤乾身脆口一緒特色湯🍲Soup 吸物味噌湯,勁足料,有金針菇海帶同蘿蔔甜品抹茶雪糕大福配十勝紅豆,係師傅自家製👍抹茶同紅豆一向都係絕配,配埋師傅自家製嘅大福煙煙韌韌既口感,大滿足😌一緒一番酒

特色前菜

鯛魚簿切
配上自家製蘿蔔蓉、竹碳鹽,肉質清新有彈性,鮮味十足

壽司🍣握 寿司十貫
✨赤蝦 。新鮮彈牙
✨北寄貝 。鮮甜味十足
✨鮮帶子 。好厚身肥美,超鮮甜
✨文甲魷魚配黑松露 。好香松露味,好有咬感
✨左口魚 。燒過之後令油分更豐富,入口即溶既感覺我既最愛
✨燕鰶。即係我地叫既馬友,油分比較高
✨鯛魚
✨鰤魚
✨金目鯛
✨三文魚子紫菜包飯

燒物
雞翼、雞尾、雞髀菇,表面燒到金黃色🤤乾身脆口

一緒特色湯🍲Soup 吸物
味噌湯,勁足料,有金針菇海帶同蘿蔔

甜品

一緒一番酒場