2024-02-03
今天去了中環的Tokio Joe 吃他們的Weekend brunch, 價錢是$620成人;$350小童(3-11歲)。所有前菜、壽司卷、燒物、炸物及甜品都可以無限量供應,而且款式非常多,所以我哋沒有選所有款式。先來🦀北海道蟹肉伴海膽精緻小食一客,擺盤非常精緻😍🍣刺身拼盤有季節性美食-深海池魚、兩款吞拿魚腩、吞拿魚、北海道帶子、鰤魚、油甘魚、三文魚及甜蝦😋每款都很新鮮,特別是吞拿魚腩,油花出晒黎🤪入口即溶🫣🐟吞拿魚腩龍蝦卷有龍蝦吞拿魚腩海膽三文魚籽🐠限定季節性鰤魚我地選了鰤魚刺身,上面有啲魚蓉配了脆條及芝麻,非常新鮮😍🦀蟹肉菠菜沙律有大量蟹肉及菠菜,使用了麻醬,甜甜的。🐟香辣吞拿魚他他我只會用超級超級好食 他他裏面有脆片,每粒都是精華,將所有東西混合一起 簡直係吞拿魚他他天花板。🍱吞拿魚天婦羅片辣味蛋黃醬卷佢哋嘅飯唔多每一件都細細粒,但每一件都非常之有口感,所以每一啖都算是精華🥹完全係驚喜。🍙元祖軟殼蟹牛油果卷係佢哋嘅house special,但呢款壽司有八件 也是細細件😍所以一口已經食完唔會太飽,唔會太滯👍🏽由於卷物太好食 店員推介我哋試埋🍣香辣三文魚天婦羅吞拿魚卷中間係香辣三文
先來🦀北海道蟹肉伴海膽精緻小食一客,擺盤非常精緻😍
🍣刺身拼盤
🐟吞拿魚腩龍蝦卷
有龍蝦吞拿魚腩海膽三文魚籽
🐠限定季節性鰤魚
我地選了鰤魚刺身,上面有啲魚蓉配了脆條及芝麻,非常新鮮😍
🦀蟹肉菠菜沙律
有大量蟹肉及菠菜,使用了麻醬,甜甜的。
🐟香辣吞拿魚他他
🍱吞拿魚天婦羅片辣味蛋黃醬卷
🍙元祖軟殼蟹牛油果卷
由於卷物太好食 店員推介我哋試埋
🍣香辣三文魚天婦羅吞拿魚卷
中間係香辣三文魚天婦羅😘上面係吞拿魚
整個卷味有點酸酸地😙好特別👍🏽
而主菜每位可選一款
我哋選了🥩A5佐賀和牛薄燒及🥩牛柳厚燒,佐賀和牛薄燒油脂分布平均入口入口即溶。牛柳鮮嫩入口軟腍😙
🍗免治雞肉棒
🥹啖啖仔 少少蛋黃汁 唔會好似出面個啲好大舊好漏!
🍨雪糕有綠茶及芝麻味,綠茶是有紅豆的🥹
香蕉天婦羅配士多啤梨醬🍌這個是炸香蕉😙
總括呢個Brunch好抵食又好好食,每款擺盤都很精美!