2023-02-17 39 views
去台灣都一定盡情享受美味的夜市美食,身邊所有中環人都向我推薦這間在中環街市旁邊的台灣食堂,一到中午時間就會有長長的人龍(有圖有真相)如果晏咗到我們等候10-15分鐘左右,人氣小店果然有實力,一步入餐飯感受到古早台灣風格,店內充滿古色古香的風格花雕麻油雞湯麵 $89香港唔多地方,可以食到咁高質素,麻油香氣撲鼻,養生系友人大讚麻油雞非常嫩滑,細心位是花雕酒可以自調,一開始落少少試吓味先原條蒲燒鰻魚飯 $139原條鰻魚震驚了,份量太足了吧,分咗半條俾同事都好夠飽,而且珍珠米粒粒分明有口感,仲有半熟溫泉蛋,性價比超高鹽酥雞 $38酥脆好吃,內層保留到美味肉汁,食唔停口飲品方面選擇都好豐富,珍珠奶茶比起普通台食店有誠意,珍珠軟糯有口感,冷泡茶也是很對味,加$15有一碗芋圓也是很划算,完滿了!—————————————————一起食堂 (域多利皇后街) (中環)中環域多利皇后街2號地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodgasm #一起食

花雕麻油雞湯麵 $89

原條蒲燒鰻魚飯 $139

鹽酥雞 $38

酥脆好吃,內層保留到美味肉汁,食唔停口

—————————————————

一起食堂 (域多利皇后街) (中環)
中環域多利皇后街2號地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodgasm #一起食堂 #中環美食 #珍珠奶茶 #性價比高
___
🥇Follow @eathkgirls