2023-05-16
Weekend去咗間主打窩夫嘅cafe,餐廳以橙綠色為主調,俾人一種輕鬆casual嘅vibe🧡💚.🍳煙肉燒烤菇窩夫賓尼迪蛋 $148荷蘭醬加上水煮蛋汁成件事超creamy,香脆嘅煙肉份量十足,下層有二大片即叫即製嘅窩夫,窩夫軟綿帶蛋香,加上syrup食超滿足😚🧇🥞班蘭班戟 $138餐廳使用100%自家製班蘭汁製作班戟,一上枱就聞到陣陣班蘭香氣!班戟非常軟熟,上層嘅鮮忌廉偏輕盈唔會好heavy,配上拖肥碎、士多啤梨、藍莓同青蘋果非常可口🍏🥰🍼班蘭牛奶咖啡 $66Brunch menu可以半價加購餐茶或咖啡,所以我哋+$33就嗌到呢杯特飲!佢有種清幽嘅班蘭味,整體唔會太甜,同微苦嘅咖啡產生咗種特別嘅chemical!💚☕️美式咖啡 $36咖啡係house blend,正常發揮,有機會嘅話會想試佢哋嘅咖啡果皮梳打水呢!.個人認為行去餐廳最快嘅方法係喺中環半山扶手電梯上到大館個位,搭返𨋢落地面然後轉右就到了!中環鋪星期五、六仲營業到3am,飲完野可以去醫肚呢🤪順帶一提,餐廳嘅早餐set提供無限添飲嘅過濾咖啡,需要咖啡因嘅朋友千奇唔好錯過!除此之外,客人消費滿$680就可以加入會員,申請完第二次
🍳煙肉燒烤菇窩夫賓尼迪蛋 $148
🥞班蘭班戟 $138
🍼班蘭牛奶咖啡 $66
☕️美式咖啡 $36
順帶一提,餐廳嘅早餐set提供無限添飲嘅過濾咖啡,需要咖啡因嘅朋友千奇唔好錯過!除此之外,客人消費滿$680就可以加入會員,申請完第二次消費開始就有9折優惠,仲有得儲分換禮物添!