2023-05-17
最近想食啲健康食品,於是週末就嚟到呢間咖啡店。上網睇到餐廳專門製作健康輕盈的菜式,Menu上所有食物都會標明卡路里、蛋白質同埋脂肪含量,咁就可以按照個人需求選擇菜式。內部環境充滿花花,仲有室外環境可以入座,不過可惜我地去個日咁啱落雨。如果唔喺就可以坐室外,寫意舒適。<藍色螺旋藻乳酪碗> $82<黑色竹炭粉乳酪碗> $82分別叫咗藍色螺旋藻乳酪碗&黑色竹炭粉乳酪碗。兩款乳酪味道相似,乳酪嘅酸味,加上新鮮水果如香蕉、士多啤梨、提子及紫薯乾等,味道清爽輕盈。<焙茶鮮奶> +$25漂亮的拉花伴隨着花瓣作點綴,烘焙香氣明顯。<伯爵茶鮮奶> +$25伯爵茶鮮奶伯爵茶因為經過佛手柑薰製,香味濃郁。<香煎比目魚配檸檬牛油汁拌意粉> $84比目魚煎得啱啱好,意粉煙韌彈牙,清爽嘅檸檬牛油汁,食落酸酸地幾開胃。<紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕> $98窩夫以紫薯製成,口感外微脆內軟,加上焦糖醬、紫薯脆片、雲呢拿雪糕及時令水果,擺盤精緻繽紛。希望下次陽光明媚既日子再次到訪,相信到時坐室外體驗會更好。
<藍色螺旋藻乳酪碗> $82
<黑色竹炭粉乳酪碗> $82
<焙茶鮮奶> +$25
漂亮的拉花伴隨着花瓣作點綴,烘焙香氣明顯。
<伯爵茶鮮奶> +$25
伯爵茶鮮奶伯爵茶因為經過佛手柑薰製,香味濃郁。
<香煎比目魚配檸檬牛油汁拌意粉> $84
<紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕> $98
希望下次陽光明媚既日子再次到訪,相信到時坐室外體驗會更好。