2022-06-29
住喺九龍嘅我,平時去香港島都會特登搜尋佢嘅美食,今日就黎試吓呢一間大館附近嘅火鍋店,食完之後我同朋友都覺得好滿足!湯底🍲好欣賞佢呢度可以揀鴛鴦鍋,一次過滿足晒兩個願望!我哋揀咗一個蜂巢豆腐白湯鍋同一個台式古早沙爹麻辣煲,一濃一淡剛剛好!白湯鍋比較清淡,裏面有人參同埋豆腐,可以飲到濃濃嘅藥材味!隔離既麻辣鍋就相對比較惹味,麻麻辣辣好過癮,順帶一提呢個湯底一定要加一份豬紅,麻辣湯同豬紅簡直係絕配!帶子刺身🍥火鍋店食刺身都真係第一次,但係佢做得一啲都唔馬虎,帶子刺身好新鮮,食落有一浸清甜味,就算唔點豉油都覺得好正!美國桶蠔🦪一碟四隻蠔,但係每隻都份量十足,大到連湯殼都裝唔晒!蠔鮮味得黎又肥美,鍾意食蠔嘅一定唔可以錯過佢極品安格斯肥牛🥩識打邊爐又點可以冇肥牛呢!呢個壓軸上場嘅肥牛就真係冇令我哋失望!淨係睇色水都知道好味,肥瘦相間,入口即化,而且牛尾極重,配埋個喇沙湯底簡直一絕啊!腐竹糖水沙冰🍧呢個見好多人推薦就試吓啦,果然冇點錯,我同朋友都覺得好好飲,佢有好濃香既腐竹味,甜甜地又冰冰涼涼好解渴!呢餐真係食到好滿足,下次要再去試下佢其他分店先!
湯底🍲
帶子刺身🍥
美國桶蠔🦪
極品安格斯肥牛🥩
腐竹糖水沙冰🍧
呢餐真係食到好滿足,下次要再去試下佢其他分店先!