2020-11-01
Weekday同朋友去中環行吓,因為午餐食得少,所以下午4點左右要揾嘢食😉。我哋一行2人,上到 cafe 大約4:00, 唔多人,只有2枱客,不過 cafe 都係細細間,只有10張枱😅。 一入cafe, staff 便問我哋有無book 位,我超驚無得食,好彩佢都有安排位置俾我哋,其實我心諗都無咩人🤔可能有客會特定了某一座位。🤔🤷 Cafe 裝修用咗可愛風,無論牆、枱同𣕧同有可愛公仔🍄❤️我哋2個人試咗伯爵茶戚風蛋糕🍰及朱古力半熔麻薯配雪糕🍦 🍫1. 朱古力半熔麻薯配雪糕 🍫😋因為即叫即製,所以朱古力麻薯要等15-20分鐘 🙈⏳⌛,不過嚟得cafe 食,唔使趕頭趕命 🤦♂️🏃♂️🏃♀️。我哋當然要學習等待。經過等待,朱古力終於到了☺️,嗰啲棉花糖 🍭超引人,半熔朱古力同棉花糖係必勝嘅組合 (除非你係唔鍾意食朱古力同甜品🤤😏),我同朋友只有爭食😂😂 。2. 伯爵茶戚風蛋糕🍰🤗其實我係第一次食伯爵茶蛋糕,我對Earl Grey 無特別愛好 🤪🤪,所以唔識評。蛋糕嘅茶味香,唔甜 又鬆軟 🙂☺️🙂。我覺得唔錯 👍👍食完我係cafe 影下相 📸,公仔好可愛又自癒☺️😚😙我覺得呢度係輕鬆hea 下好去處
Cafe 裝修用咗可愛風,無論牆、枱同𣕧同有可愛公仔🍄❤️
我哋2個人試咗伯爵茶戚風蛋糕🍰及朱古力半熔麻薯配雪糕🍦 🍫
1. 朱古力半熔麻薯配雪糕 🍫😋
2. 伯爵茶戚風蛋糕🍰🤗
食完我係cafe 影下相 📸,公仔好可愛又自癒☺️😚😙我覺得呢度係輕鬆hea 下好去處 😙🐌。