去完大館,喺附近食晚餐。經過一段小斜路,發現到一間裝修就幾簡潔企理,又充滿日本氛圍嘅居酒屋。木製桌椅幾寬敞,加上無乜人,環境舒適,估唔到星期日晚嘅中環都可以咁寧靜!好啱三五之己傾計,或者拍拖呢!服務方面真係好友善,佢地好樂意分享食物嘅特點同解答我嘅無聊問題。當我見到牆身壁畫有好多個類似餐廳嘅名,以為係分店啦~店員就分享咗佢哋起呢間餐廳名嘅故事!(想知你都可以去問下㗎!)Menu 都係日式居酒屋嘅料理,刺身、串燒、炸物同烏冬等等,單點有平有價,想豪食又得,想食少少宵夜都OK!🍢今次我哋主要食串燒,全部都係即叫即燒,調味幾好,有油香但唔油膩,不錯!🥗豆腐沙律 $78一開始食碟沙律清清個口,滑嫩嘅豆腐同埋新鮮嘅蔬菜,加埋啲特製金菇醬汁,非常開胃!🥟雞皮餃子 $60雞皮餃子隻隻脹卜卜好得意!雞皮又薄又脆口,包住肉汁滿滿嘅肉餡,一咬落去啲汁爆晒出嚟 蘸埋特製嘅醬,惹口又解膩,勁正!🐥日本雞軟骨 $35日本雞軟骨係比較大舊嗰種,爽脆有咬口,送酒一流!🐥日本雞翼 $45雞皮炸得夠香夠脆,雞肉保持嫩滑,好香口!🐥日本雞頸肉 $35雞頸肉彈牙有肉味,調味都啱啱好!🐷日本豚肉 $48日本豚肉肉質嫩滑,中間

豆腐沙律

🥗豆腐沙律 $78

🥟雞皮餃子 $60

日本雞軟骨

🐥日本雞軟骨 $35
日本雞軟骨係比較大舊嗰種,爽脆有咬口,送酒一流!
日本雞翼

🐥日本雞翼 $45
雞皮炸得夠香夠脆,雞肉保持嫩滑,好香口!
日本雞頸肉

🐥日本雞頸肉 $35
雞頸肉彈牙有肉味,調味都啱啱好!
日本豚肉

🐷日本豚肉 $48
日本豚肉肉質嫩滑,中間有舊洋蔥,唔會好大陣味,解膩之餘,可以提升肉味,加埋燒烤香氣真係無得頂啊!

🐷豬頸肉 $48
豬頸肉肉汁豐富,再加埋wasabi,簡直係絕配!
牛助肉

🐮牛助肉 $58
牛助肉厚度適中,肉質鮮嫩,煮得啱啱,牛香十足,好想食多串!

🌶️辣炒律肉烏冬 $108
辣炒牛肉烏冬都幾大份,肥牛,椰菜,紅蘿蔔絲,洋蔥絲,菇片都好多,加上白芝麻粒好香口,烏冬煙韌彈牙,樣樣嘢都好夠味!

2023-09-17
$250 (Dinner)
豆腐沙律
日本雞軟骨