2010-05-16
其實BOOK o左下星期二午飯不過呢個星期五晚同媽咪偷偷試菜先第一次去唔識叫菜,其實應該有set不過個menu無所以就散叫了~叫o左特上壽司拼盤,三文魚子壽司,牛舌&牛肉炒飯特上壽司拼盤: 鐵火卷+8件壽司(吞拿魚腩,海膽,帶子等)鐵火卷同帶子唔係出面一般貨色吞拿魚腩我自己無食,不過媽咪話有溶化o既感覺海膽顏色好靚,有海水味而唔係出面o既腥味,不過類鮮味就始終略嫌不足其他正正常常最大問題反而係價錢,4.5碟壽司收$300,但係如果可以散叫1件o既話我都計唔到點解要300,最貴o既吞拿魚腩都係$60一件,海膽係$34一件,其他唔肯定但唔應該超過呢個價...牛舌正正常常,當然要期望與日本味道接近是不可能,但在香港來說已算不俗中間等炒飯o既時間太長實在頂唔順,加上聽到壽司係一客兩件,所以叫o左三文魚子壽司,份量多,唔太腥,不過唔夠甜,但算很不俗的了~牛肉炒飯終於來到,份量係正常o既,即係o係同類食肆中算多的了,D飯食得出唔係港式米,一粒一粒,散叫要飽肚豈能沒有它???中間廚師送o左蛋比我地食,雖然本人對蛋麻麻地不過真係滑最後有生果,味道不俗的呢 P.S.其實魚生應該凍少少定室溫食呢? 呢間魚
不過呢個星期五晚同媽咪偷偷試菜先
第一次去唔識叫菜,其實應該有set
不過個menu無所以就散叫了~
叫o左特上壽司拼盤,三文魚子壽司,牛舌&牛肉炒飯
特上壽司拼盤: 鐵火卷+8件壽司(吞拿魚腩,海膽,帶子等)
鐵火卷同帶子唔係出面一般貨色
吞拿魚腩我自己無食,不過媽咪話有溶化o既感覺
其他正正常常
中間廚師送o左蛋比我地食,雖然本人對蛋麻麻地不過真係滑
最後有生果,味道不俗的呢
P.S.其實魚生應該凍少少定室溫食呢? 呢間魚生普遍都係室溫左右,個人唔太習慣但不知這是否道地食法...
2P.S.下次食完午飯SET再比評語^^