2022-06-27
之前喺觀塘台食過,值得再去食,原來中環有分店位置對我嚟請更方便👍🏻◽️花雕麻油雞湯麵 $89一上枱已經聞到重重藥膳香,湯底透出麻油層次香味,而花雕酒係另上,按自己喜好加減👍🏻雞件啖啖肉非常嫩滑,烏冬煮得剛彈牙有口感◽️蟹王冷烏龍麵 $99見好多人食,熱辣辣天氣下最岩就係食冷麵,烏冬煙靭彈牙,淋上少少醋撈勻蟹蓉,酸酸甜甜又開胃◽️鹽酥雞 $38必叫鹽酥雞✔️上次食過覺得好好食,雞炸得酥脆,食落唔會油膩保持到嫩滿多汁又juicy,配合埋惹味調味,忍唔住食多幾粒🤤🤤◽️烤台灣香腸 $32同樣必點台式小食,香甜脆皮夠哂正宗,加埋蒜片食係另一番味道◽️滷水拼盤 $78樣樣都有啲,牛腱/豬耳/雞翼/滷水蛋,試勻哂咁多款滷水,厚切滷水牛腱,牛筋煙韌與腍嫩肉質相間,食落滿有嚼勁,豬耳同樣有咬口軟骨爽脆,雞翼滷水蛋鹵得入味中😋😋◽️芋圓仙草凍 $38大大碗‼️足夠二人分享👏🏻芋圓煙韌,夾埋仙草花奶好好食,而且唔會太甜值得一讚💯◽️珍珠奶茶 (半糖) $24.0
◽️花雕麻油雞湯麵 $89
◽️蟹王冷烏龍麵 $99
◽️鹽酥雞 $38
◽️烤台灣香腸 $32
同樣必點台式小食,香甜脆皮夠哂正宗,加埋蒜片食係另一番味道
◽️滷水拼盤 $78
◽️芋圓仙草凍 $38