2024-04-30 90 views
話說每次行過大館都會見到呢間門口有好中式特色既川菜 😂原來佢地曾經拎過3次米芝連一星同連續八年米芝連推介!見到lunch set 都算抵食 人均三百幾蚊可以有3款前菜, 1款湯, 1款主食, 1款飯麵同甜品同時佢地仲有素食同純素選擇 非常貼心呢 【前菜】麻辣涼拌雞絲, 麻辣涼拌合木耳, 素棒棒茄子, 酥炸秋葵, 燈影牛肉兩個人就岩岩可以試晒佢地咁多款前菜由前菜已經試到師傅既手勢呢 酥炸秋葵簡單但炸得酥脆燈影牛肉有d似牛肉乾但保持既肉汁同香脆 ✨【湯類】酸辣素湯 , 蘑菇蛋花羹兩款湯都係偏濃厚 我覺得減返少少咸度會更好呢【主菜】霸王蝦球 (+$98) , 水煮西冷牛肉 (+$118)之前係美國食過霸王蝦球覺得好好食 所以見到都叫左黎試下蝦隻隻都非常彈牙又新鮮 水煮西冷牛肉湯底辣而不燥 牛肉用左西冷肉片有口感之餘軟腍同埋佢地既辣同麻度非常適中 ❤️ 【飯麵】自家製XO醬三色炒米粉(+$50), 家郷麻辣素菜炒飯(+$50)一定要試個家郷麻辣素菜炒飯 ! 粒粒分明有鑊氣 佢帶點微辣又香口 輕易清左一碗 【甜品】薑茶湯圓當我地食到捧住個肚時仲有個甜品 🤣 個薑茶超級夠薑好正 !
話說每次行過大館都會見到呢間門口有好中式特色既川菜 😂
原來佢地曾經拎過3次米芝連一星同連續八年米芝連推介!
同時佢地仲有素食同純素選擇 非常貼心呢

兩個人就岩岩可以試晒佢地咁多款前菜
由前菜已經試到師傅既手勢呢 酥炸秋葵簡單但炸得酥脆
燈影牛肉有d似牛肉乾但保持既肉汁同香脆 ✨

【湯類】酸辣素湯 , 蘑菇蛋花羹
兩款湯都係偏濃厚 我覺得減返少少咸度會更好呢

之前係美國食過霸王蝦球覺得好好食 所以見到都叫左黎試下
同埋佢地既辣同麻度非常適中 ❤️

甜品】薑茶湯圓
當我地食到捧住個肚時仲有個甜品 🤣 個薑茶超級夠薑好正 !