2021-03-18 229 views
今日出開中環,見到有間食四川野嘅新餐廳,門面裝修都幾靚,於是入去試吓。佢地晚餐有套餐,我地叫咗1 set 2人餐試吓,呢個2人餐都幾多野食。麻辣小餡餅,外層炸得好酥脆,雖然係炸,但唔太油膩,幾特別,好味。酸菜支竹,呢個係涼拌,甜甜酸酸,好開胃。尖椒四川皮蛋,呢款好有四川特色,唔係普通皮蛋,係金皮蛋,個醬汁辣得黎好香。招牌酸菜魚,條魚係炸咗之後先放湯再煮,所以食落仲有香脆口感,魚肉好厚身,都幾大條,個湯酸酸辣辣好惹味,仲有唔炒配菜喺入面,有我最愛嘅薯粉,煙煙韌韌,吸晒湯嘅味道,正。麻香豆腐血旺,豬紅好入味,豆腐吸晒d麻辣香味,唔錯。芒果涷布丁,呢個甜品勁多芒果肉,非常足料,唔太甜。四川冰粉,食落非常冰涼,d冰粉好滑,唔太甜,好味。

酸菜支竹,呢個係涼拌,甜甜酸酸,好開胃。

麻香豆腐血旺,豬紅好入味,豆腐吸晒d麻辣香味,唔錯。

芒果涷布丁,呢個甜品勁多芒果肉,非常足料,唔太甜。
四川冰粉,食落非常冰涼,d冰粉好滑,唔太甜,好味。