2022-09-25 44 views
平時食日本野,都會叫烤肉串做爲小食。今次燒鳥就做主角啦,呢間位於中環嘅日式炭火燒鳥專門店,有超過30年烹調日菜經驗嘅廚師坐鎮,更用上備長炭,瞬間鎖住肉質原本嘅甘甜與新鮮,使食物受熱均勻,質素和味道有保證😍我們選擇圍繞著一個開放嘅炭火烤爐坐,可以欣賞師傅精心準備每樣菜式☺️食果陣都感覺到食物質素好高,用炭火燒真係唔同d,師傅對食物很用心,餐廳服務都好細心,會不停增茶同換碟,中意食燒鳥嘅不妨一試😍燒鳥✨雞軟骨 $38✨雞翼 手羽先 $48✨免治雞肉 $58雞軟骨香脆惹味,雞翼外皮燒得金黃,肉質香口,食落更帶有炭香🤤免治雞肉配左雞蛋,同餐廳精心調配嘅醬汁,燒至恰到好處,肉質嫩滑有口感,配上醬汁同蛋更加好味🤪燒豚✨豚五花腩蘆筍卷 $56蘆筍好香甜,食落十分爽口,五花腩烤得香口,兩樣野配埋可以中和油膩感😚野菜✨番薯🍠 $35✨茄子🍆 $75番薯外皮燒到脆脆地,食落好甜~ 燒茄子口感軟滑, 仲好juicy😋燒牛✨厚燒牛舌 $88牛舌好有嚼勁,口感軟嫩,充滿肉汁,都可以加d柚子胡椒/檸檬調味😆海鮮✨燒銀鱈魚🐟 $98魚皮煎得金黃香脆,魚肉嫩滑, 食落充滿肉汁和魚香,好味🤤食事✨燒鳥世一丼 $180✨野

燒鳥

燒牛
✨厚燒牛舌 $88

海鮮
✨燒銀鱈魚🐟 $98
魚皮煎得金黃香脆,魚肉嫩滑, 食落充滿肉汁和魚香,好味🤤

食事
✨燒鳥世一丼 $180
✨野菜蕎麥麵 $68
✨燒飯糰🍙 $38
燒鳥世一丼包括雞胸肉、雞頸肉、紫蘇梅醬雞柳、免治雞肉棒和一顆生雞蛋,燒鳥外皮燒得香脆,食落肉質嫩滑,蛋同飯混合,配埋燒鳥,好香口😝

甘味
✨日本綠茶雪糕🍦 $58
最後食埋雪糕,綠茶味道濃郁,完美嘅一餐🥰