2023-08-14
店名: 瘋狂小面地址: 中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓香港站C出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5今冷黎到位於中環嘅瘋狂小面,兩個人分別叫左1個A+B+C set & 1個A+B+C+D set,都十分之夠飽,好滿足🥰1st setA:酸辣粉+大排(+$21)❤️❤️❤️❤️❤️碗粉叫左小辣,小麻 雖然食落都唔算辣 但聞上嚟同食都係好香辣味同埋食到尾都食有啲麻。 而配料方面有勁多炸醬,芫荽同蔥好夾煙煙韌韌嘅薯粉。個肉排燜得好腍同入味加埋中間有啲軟骨會食得好爽。B:紅肉柚子(凍)(+$7)❤️❤️❤️❤️一般嚟會覺得係好甜嘅果汁,但飲落唔算甜好清新 真係好啱食濃味野。C:紅油耳片(+$33)❤️❤️❤️❤️豬耳好爽口同埋浸哂落啲辣油到食真係好夠味☺️2nd setA:瘋狂肥腸麵(紅湯)❤️❤️❤️❤️❤️叫左個少辣少麻,對於食得辣嘅我黎講個味道幾溫和,湯頭啱啱好有種紅燒湯嘅感覺,唔會好鹹,肥腸都清得好乾淨唔會好肥,個麵都好掛湯,綜合黎講食得好滿足😚B:冰糖雪梨汁(凍)(+$7)❤️❤️❤️❤️相比紅肉柚子會甜d,但隻甜唔係令你起痰嗰啲,配上d辣嘢反而好解渴好消暑,好飲😌C:棒棒雞(+$33)❤️❤️❤️❤️
地址: 中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
2nd set
A:瘋狂肥腸麵(紅湯)❤️❤️❤️❤️❤️
B:冰糖雪梨汁(凍)(+$7)❤️❤️❤️❤️
C:棒棒雞(+$33)❤️❤️❤️❤️❤️
d雞應該有調味過,配上濃郁嘅辣醬&紅油味道好正,仲辣過個麵,愛辣人士表示食得好過癮😗
D:成都老冰粉(凍)❤️❤️❤️❤️❤️
初嚐冰粉的我覺得個甜品好解渴,唔會好甜,而且有好多配料😆例如提子乾、山楂塊、芝麻、花生、似係酒釀過嘅米,綜合埋一齊口感豐富,消暑好選!