2019-05-26
過海去香港島,目標係去PMQ食canele同行下街。係入去之前見到旁邊既Arabica開左就決定入去飲杯咖啡先啦。今日雖然落雨但都冇阻餐廳入面既觀感,一種雪白乾淨既感覺。入面座位設計簡單,一張長吧枱望向外面,坐係到飲返杯咖啡令人心曠神怡。今次總共叫左兩走咖啡,分別係Americano同 Latte,americano叫左single origin 既豆而 Latte用上blend,係americano到飲得出比較fruity味,唔會太酸比我感覺幾balance。另一杯latte一飲有幾強奶香,上面都有奶泡,同時因為叫左blend所以層次比較豐厚。 係行街前可以飲返兩杯咖啡提一提神的確唔錯,可能加上落雨成個地方都比較少人,加上室內設計比較空曠,令人好易放鬆心情。