2024-05-10
#pb食在中環 #pbcafe系列 中環蘇豪區高質烘焙店🍞New Cafe Alert🚨🌟今次想介紹呢間位於中環扶手電梯旁新開嘅烘焙店😍 佢係1月開業 一直都好受歡迎 因為佢係 @fiatapizza 嘅姊妹店🥰 一入到去就見到好吸引嘅麵包、蛋糕櫃 真係好正😋 佢有室內、室外座位 室外座位會比較多 雖然有微冷氣 不過天氣熱都會出哂汗🤪 假日下午去到等15分鐘左右就有位 都算幾快👍🏻.佢主打麵包、蛋糕、Tartine😋 Tartine有6款選擇 價錢$85-$115不等👍🏻 麵包、蛋糕價錢$22-$58不等😍 飲品方面有咖啡、果汁、酒類🤪🔹Hazelnut Mascarpone Cube🍞推介❤️ 麵包好鬆軟 食落好驚喜😍 中間有榛子芝士餡 味道唔會太甜👍🏻 朋友同我食完都大讚🥰🔹Frangipane Berries Tart🍓賣相幾靚🥰 藍莓、士多啤梨、紅桑子有少少酸🤪 個撻底有驚喜 食落好鬆脆😋 牛油味唔算濃 所以唔會好漏、好滯👍🏻🔹San Sebastián🐙推介❤️ 滿滿嘅八爪魚、薯仔沙律舖係拖鞋包上面😋 八爪魚微微醃過 有少少鹹味 肉質超淋😍 整體配搭都好好食👍🏻🔹Matcha L
中環蘇豪區高質烘焙店🍞
🔹Matcha Latte🍵
抹茶味夠濃 不過口感有少少鞋口🥹 如果再滑身d就好🤪
🔹Kiwi Juice🍹
唔會太甜 飲落幾refreshing👍🏻
整體✨ 呢間中環新開嘅烘焙店位於扶手電梯旁 位置好方便👍🏻 佢主打麵包、蛋糕、Tartine 雖然價錢唔平 但試左幾款都好滿意😋 如果我係中環返工 應該會成日買佢嘅麵包做早餐🤪
AMO.AGO (中環)
中環些利街11號地舖