2018-12-06
中環一帶有好多高級西餐廳,大多都佈置優雅輝煌,價錢都有一定嘅高。今次🍔黎到一間新開嘅食fusion菜餐廳。一開始係比佢哋嘅佈置吸引,碗碟都好有中國風,而牆壁都掛左啲比較前衛嘅日本風嘅畫🇯🇵除此之外,餐廳仲加插左紋身嘅元素,牆身貼滿紋身圖案嘅紙,餐紙都充滿紋身圖,連待應都有紋身🙊 兩款風格撞埋一齊都幾特別😛-餐廳嘅菜式都係中西合璧,而用料都幾有創意。Grilled Local chicken ($148) 入面加左紹興酒等其他中式調味,食落好有熟悉嘅味道😻 雞燒得啱啱好,食落嫩滑多汁,連雞胸都唔會話過於鞋口。Fish of the day ($158) 魚味都幾濃,質感滑身🐟 旁邊仲有硯同蝦米增加鮮味!硯好新鮮冇沙😺而好搞笑哋餐廳加左油炸鬼落去,應該有再焗過,所以咬落去脆身而唔油膩🥰 Sweet potato chips ($68)🍠 帶蕃薯本身嘅甘甜。點嘅醬汁都有兩款,仲要係homemade !Romesco主要用杏仁同紅椒整成,而Garlic Aioli 係用蛋黃醬mix蒜頭,蒜味好濃郁,食落順滑而帶點酸,好開胃,係🍔大愛!-雖然待應哥哥有哂紋身咁,但勁好服務,會幫我哋換過隻碟,加水
雖然待應哥哥有哂紋身咁,但勁好服務,會幫我哋換過隻碟,加水等等😍 🍔推薦大家絕對可以一試,睇下餐廳嘅擺設已經值哂回票價❤️
**大家可以留意下牆中間個幅畫(最後一幅相)🤣😏**