2022-10-23
碌ig成日見到啲fd出去食好西,忍唔住問佢係邊到食到啲咁正既野,佢就介紹左我黎熄間「鳥世一」行到門口勁有feel,個感覺真係好似去左日本咁入門地方不大,全部都係類似bar枱咁對住中間,一路望住師傅燒野食,一路自己食,幾正menu多數都係食串燒,不過都係其他classic日本野,天婦羅、枝豆等等,做前菜都唔錯不過一場黎到,緊係主打串燒啦估唔到叫完之後仲會執好晒比我地影相打卡,睇見都覺得開心呢個燒A5和牛真係無得彈!切左開一分為二,每邊用左唔同調味,一邊係wasabi,一邊係蒜,好夾,而且又唔會cover左啲牛味另外要一讚係呢個提燈,去過好多日式串燒店,明明menu有但次次叫都話賣晒,今日終於有幸食到前面蛋黃一咬落去爆汁好正,後面卵巢好軟身,第一次食,好驚喜!最後想起身走既時候,經理叫住我地,原來仲有個甜品送比我地係紅豆抹茶布丁,好香抹茶味,好正呀
行到門口勁有feel,個感覺真係好似去左日本咁