2021-08-29 22 views
今日去左中環呢間「築地」居酒屋食日本野 地理位置幾隱蔽 有種唔係身處鬧市既感覺一入門口就見到好多海報痴滿牆身 相信動漫愛好者一定好鍾意🤣仲有隻好得意既柴犬坐鎮❤️Menu有好多小食/炸物/魚生選擇 不過今日主要叫熟食 價錢都係幾十蚊 日本野黎講真係算平📍炸日本紫薯入面好似仲有少少蕃薯 夠飽肚 配埋後面個酸酸地既梅醬 好夾!我之後都有用個梅醬點其他野食😂📍燒芝士日本年糕唔似平時放題食個啲芝士年糕入面有少少酸酸地似creamcheese更加開胃無咁濟📍燒三文魚鰭每次去居酒屋都會叫 呢度$50蚊有兩大舊燒得好香又夠油脂感📍燒雞中翼佢切開左黎燒 食起上嚟更方便 好香口📍冷烏冬烏冬好大份 個湯帶少少醬油香 淡淡地唔會怕太咸而且個賣相都幾有心思📍蟹籽沙律蟹籽份量超多 鋪滿晒成個面再加埋爽口嘅青瓜絲好開胃-呢到環境方便得黎夠隱蔽(中環or上環站行6-7分鐘),價錢又唔貴,食物多選擇,(好食小食/串燒)好啱三五知己黎飲酒吹水🎉

📍炸日本紫薯
我之後都有用個梅醬點其他野食😂