2022-12-09 96 views
係中環返工,成日都要諗lunch食咩好~ 今日見到附近開左間韓國野,可以外賣,都可以堂食,大概有5張臺,店内裝修簡約,厨房係開放式,可以見到店員即叫即整野食😜Menu選擇都幾豐富,有便當、湯、飯捲、部隊鍋、炒飯炒麵等等,我地就叫左兩個便當加小食一起share,大家都可以試下🥰✨醬醃烤牛肉便當🥩🍱 $78每個便當都包左白飯和4個韓式小菜(泡菜、芋絲豆腐、韓式蒸蛋、涼拌菠菜),開胃又令便當更多樣化😋牛肉煎得好香,肉味濃郁,似5-7成熟,口感軟腍☺️✨烤比目魚便當🐟🍱 $82中意食比目魚,因爲魚肉很嫩滑,呢個果然無令我失望~ 魚肉有兩大塊,煎至金黃色,有少少骨,食落肉質嫩滑肥美,好味🤤✨明太子蟹子蛋捲 $58面頭都鋪上滿滿的明太子、蟹子同紫菜,超足料,都厚身,蛋都好滑好鮮,咬落口感豐富😚✨炸紫菜粉絲 $30呢個係韓國路上小吃攤常見的小吃,一共有4件,外皮咬落非常酥脆,入口好香有咬口,仲配左沙律醬🤪Bubble 泡泡📍中環士丹利街50號信誠廣場地下F號舖

✨醬醃烤牛肉便當🥩🍱 $78

✨烤比目魚便當🐟🍱 $82