2023-12-03 76 views
今日經過中環,睇見樓梯間有間十分隱蔽嘅拉麵店,搵過資料後發現佢原來好出名🤔,一於試吓佢。特級白湯拉麵($118)🍜一入口就有好濃郁嘅雞味,湯底好濃稠。雞切成薄片,個人認為佢應該係用慢煮方法烹調,所以肉質嫩滑🐓,分量亦唔少。配菜有蔥絲、筍同芽菜,再加埋一隻流心蛋,成碗麵好滿足。😌九味醬油湯拉麵 ($98)🍜好耐冇喺拉麵舖見到醬油拉麵,細個食嗰陣對醬油拉麵印象麻麻。🤧今次食呢間果然令人驚艷🥹,入口好香鰹魚味,然後先到醬油香同少少鹹味。整體唔算好鹹,加埋蔥絲同芽菜,反而覺得幾清。😙肥肉叉燒一共有四大嚿,佢呢種就唔係燒過,而係滷嘅。入口好淋,充滿油香,滷完之後亦都唔會過鹹。雖然都有少少膩,但都接受到嘅。😂味道🐽🐽🐽🐽價錢🐽🐽🐽環境🐽🐽🐽

特級白湯拉麵($118)🍜

九味醬油湯拉麵 ($98)🍜