ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 位於中環伊利近街,來自韓國既過江龍吉列豬扒餐廳,帶黎與大家日常食既日式吉列豬扒唔同既體驗 😆𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥佢地既豬扒套餐有多款選擇,當中中包括左吉列炸蝦🍤 等唔同炸物。套餐除左炸物之外,一共有三款主食,分別有白飯配半隻鵪鶉蛋,紫菜素麵,柚子汁椰菜絲每款都同吉列豬扒好夾,一齊食既口感完全唔同,可以一次過體驗三種口感真係貼心既細節🖤套餐之中仲有多款配料醬汁配搭炸豬扒,有韓式豬扒醬、檸檬、甜芥茉,仲有畫左個笑哈哈既wasabi、Salted Shrimps、Truffle salt 😉每款都有足夠份量試晒,當中我地最鍾意就一定要數韓式豬扒醬同埋甜芥茉。韓式豬扒醬酸酸甜甜既味道同日式醬有明顯分別,好有韓式風味。而個人喜好黎講,甜芥茉可能係當中同豬扒最夾既醬,唔夠食添😂✨ 芝士&炸蝦套餐 $188主打特色拉絲流心芝士豬扒,外脆內軟,又香又好食,夾住椰菜絲平衡一下油膩感就最啱炸蝦兩隻都係大大隻,而且蝦肉爽脆有口感,再加上外面炸皮炸得好鬆脆,口感一流‼️✨ 吉列豬扒&豬柳套餐 $188最純粹既吉列豬扒同豬柳,可以好好感覺豬扒既彈牙口感,同埋佢地外面炸得好鬆

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 芝士&炸蝦套餐 $188

✨ 吉列豬扒&豬柳套餐 $188

最純粹既吉列豬扒同豬柳,可以好好感覺豬扒既彈牙口感,同埋佢地外面炸得好鬆脆既炸粉,配上唔同主食都同樣有feel
豬柳食落同樣香脆,肉質就比較軟身,鍾意軟綿口感既唔好錯過呀❣️

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Kyung Yang Katsu 輕洋豬扒