2024-08-23
中環返工食咩好真係每日lunch time嘅一大難題,上星期朋友就帶咗我去呢間位於大館附近嘅阿根廷扒房La Parrilla Steakhouse,佢話呢度嘅lunch好抵食,Lunch時段$298就可以食到高質牛扒,而且仲包埋前菜、配菜及飲品,絕對超乎我嘅期望。前菜我哋嗌咗Steak Tartare 同埋 Empanada de Pollo 開胃菜組合。Steak Tartare嘅牛肉非常新鮮嫩滑,醬汁開胃。Empanada de Pollo其實係一道融合了西式與拉丁美洲風味的雞肉炸餃子,外層酥脆,內餡加入蕃茄鮮美多汁,沾配的Salsa醬更添風味😝然後主菜我哋試咗Hanger Steak 250g & Rump Steak 300g (Medium)。兩款牛扒都十分出色,Hanger Steak係一種內臟肉,質地緊實且富有肉味,而Rump Steak則來自牛臀部,肉質較為柔軟。廚師完美把握了恰當嘅生熟度,令牛排散發出濃郁嘅牛肉香氣,肉質鮮嫩多汁,搭配六款特製醬料,令天然優質嘅牛肉口感更添層次。呢度除咗食牛扒之外,仲有其他午市套餐例如烤雞、burger、pasta等只需$218,都係包
呢度除咗食牛扒之外,仲有其他午市套餐例如烤雞、burger、pasta等只需$218,都係包括前菜、配菜及一杯飲品,份量十足,價錢相宜,實在係中環一個超值午餐好去處,期待下次再次造訪!