【中環】Bar Bleu晚餐分別有Light Experience $688包括3款前菜及1款主菜;Full Experience $868 包括4款前菜、1款主菜及甜品。由於分別不大,今次揀選了$688嘅體驗。🙌🏻呢間位於中環Soho嘅小餐館,舖面小小,坐位之間距離較窄,另一方面樓底相當高,減低了壓迫感。頭盤第一道係日本北海道生蠔,而當日我同女友最喜愛菜式係第二同三道嘅鰤魚刺身同蟹肉冬甩。鰤魚刺身新鮮,與牛油果醬同酸忌廉一齊食,意想不到的配搭。刺身上放了紅橘子柳,果肉清甜汁多,增加了一份清新感。👍🏻蟹肉冬甩外型圓圓,中間釀了南瓜蓉,咬落去嘅時候有驚喜。整道菜配搭得非常出色,有咸有甜,口感亦有層次。主菜方面揀咗魚同帶子,各有特色。服務態度方面值得比100分,食完每道菜都會問一問食客意見,留意到客人需要再即時作調整。另外知道我哋當日嚟慶祝生日,仲送咗個甜品俾我哋,好sweet~☺️✨Bar Bleu 📍中環士丹頓街9號地舖
【中環】Bar Bleu

主菜方面揀咗魚同帶子,各有特色。

✨Bar Bleu
📍中環士丹頓街9號地舖