2018-01-22 96 views
從前去深水埗只係得壹個目的,買電腦用品。但係隨着深水埗 upgrade,我有幾位有錢朋友都搬到去喜字頭四小龍,安居樂業。大家都係無飯主婦,久不久都會相約一齊食個晚飯,吹下水。靚太總係會發掘到周圍附近抵食又好食嘅美食今晚仲要係私房菜添!聽講話要早一日預訂先有得食㗎!室內裝修簡約,價錢物超所值。嚐珍價$268一位,最少 2位起,經理告知正價要 $468 喔首先奉上嘅係異國三式頭盤陳醋貓耳朵,個名聽落真係好有異國風情,哈哈!其實係健康嘅黑木耳,陳醋的酸味果然醒胃提神。蜜餞一口牛柳粒,牛柳粒入口油滑,蜜餞的甜蜜味道,加上薯仔粒嘅口感,令層次更加豐富。有機藜麥凱撒沙律,十分健康的一道菜,尤其是有機藜麥是近年盛行的 super food, 營養價值十分高。主食一開始就係卡邦尼龍蝦伴薯蓉,呢個係大家share嘅,賣相很美觀,卡邦尼汁 creamy 食落都好好味。龍蝦肉口感彈牙爽脆,薯蓉有濃郁嘅牛油香味金湯太子蔘羹,creamy口感而且味道香甜。紅酒燴牛肋條,大廚同我地傾計嘅時候話佢足足用咗一支紅酒去燴,落足料之餘仲落足心機,入口軟腍生炒鴛鴦菜比我估中左係芥蘭+菜心。最後珍菌麥皇單腳炒飯,我已經有九成

靚太總係會發掘到周圍附近抵食又好食嘅美食
首先奉上嘅係異國三式頭盤

金湯太子蔘羹,creamy口感而且味道香甜。

生炒鴛鴦菜
比我估中左係芥蘭+菜心。

最後珍菌麥皇單腳炒飯,我已經有九成飽,食咗兩啖飯,材料極之豐富,有蝦、三文魚、藜麥
Perfect 池
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday