2020-03-08
今次restaurant week 第二擊就試呢個網絡好評既餐廳,特別想試佢地既叉燒egg Benedict😋Lunch menu 有3款前菜、7款主菜同只有一款甜品 (之前本有2款甜品,其中一款係Chinese churros,諗緊會唔會係油炸鬼,點知冇咗😓),$148+10%。我地前菜點了多人點的蓮藕片,同蕃茄薯條,冇特別加$10點Lennon fries, 我望隔離枱好似大板燒薯條咁。蓮藕片係脆卜卜,配咗我話係腐乳醬,但我男友話係南乳醬,點都好,幾野味!至於個蕃茄薯條,薯條硬咗少少,一般,但味道好似嗰罐蕃茄薯片咁。主菜當然點咗叉燒egg Benedict同牛腩wich,要加$10。2款主菜上碟都係用嗰d萬壽無疆碟。首先叉燒egg Benedict將平時火腿或三文魚變咗用叉燒,第一啖食完全冇違和感,叉燒用上豬頸肉,雖然唔算香口,加埋個 hollandaise,好好味😋而個牛腩wich,係用上18小時慢煮牛腩加柱候醬,好入味!漏就少不免,不過有少少酸蘿蔔襯,中和咗。試完每樣半份主菜,超滿足滿腹!甜品係糖蔥餅概念,加幾片凍菠蘿,唔好食,唔食冇損失。可能呢間餐廳之前本身都係食三文治為主,
甜品係糖蔥餅概念,加幾片凍菠蘿,唔好食,唔食冇損失。
可能呢間餐廳之前本身都係食三文治為主,所以整体2款麵包主菜都不錯!現在既食物果然做得中西合璧呢!