2017-09-03 167 views
今晚同朋友食宵夜,為方便大家搭車,選擇左旺角呢間泰國餐廳。2個人叫左5樣野,2杯飲品(合計321)串燒雞+豬各2串醬汁味道濃郁,非常惹味,可惜唔夠熱,其中一串豬肉唔夠熟。明白有時候太多單做唔切,出少少意外都情有可原,(平時晚餐時間,門口串燒部會大排長龍)但我地23:30去,客人不多,咁就真係馬虎左d喇。$1木瓜沙律木瓜本身唔靚,完全冇木瓜味亦都冇乜水份,調味醬汁唔夠豐富,友人話一蚊雞唔好要求太高。我反問一句,我用正常價錢係咪可以食返正常質素。泰式金邊粉上枱時見到呢一個顏色已經嚇左一跳,不過係好味既,如果廚師輕手d,唔落咁多醬汁就好喇。古法燒鰽魚條魚好新鮮,師傅燒得啱啱好,啲肉好滑。條魚加入香茅、南薑、檸檬葉,包住錫紙去燒。需時30分鐘,廚房即劏即燒。馬拉盞炒芥蘭醬汁太多、太濃,每一口都好似食緊好多味精落肚,我表示棄權。
今晚同朋友食宵夜,為方便大家搭車,選擇左旺角呢間泰國餐廳。

2個人叫左5樣野,2杯飲品(合計321)

串燒雞+豬各2串
串燒豬+雞

醬汁味道濃郁,非常惹味
,可惜唔夠熱,其中一串豬肉唔夠熟。

$1木瓜沙律
木瓜沙律

我反問一句,我用正常價錢係咪可以食返正常質素。

泰式金邊粉
泰式金邊粉

古法燒鰽魚
古法燒槽魚

條魚好新鮮,師傅燒得啱啱好,啲肉好滑。

馬拉盞炒芥蘭
馬拉盞粉芥蘭

醬汁太多、太濃,每一口都好似食緊好多味精落肚,我表示棄權。
2017-09-02
$160 (Last Night Supper)