2017-02-27
來這裡是某次打完波友人帶才認識這店, 外觀是兩間連名字都十分相似的店平排, 應該是同一個老闆開的吧, 過了差不多年半後自己再同太座來試真一下, 23/Dec. (週末) 跑完步來試茶餐, 炸芝士西多士餐$34, 西多士外層炸得薄脆金黃, 內餡將花生醬換成芝士片半溶, 雖則唔係咩系出名門嘅芝士但亦有晒微咸同香, 對喜愛又咸又甜的我來講這值90分了,杯奶茶唔算突出不過亦唔差, 另一個叫咗星洲米餐$46 , 呢個餐雖然屬於貴但用料交番足, 即炒起冒出蒸氣攞過來都算係新鮮同時亦表演出店方注重食物在一個最啱食(最佳狀態下)交到客人面前, 呢種態度喺現在新開嘅茶記有一半数都做唔到, 最近在24/Jan.再來一次晚餐, 試咗火腩大馬站荳腐$64, 屬於最平的一款重口味之作, 火腩唔算多, 最多係煲底全是一層嘅荳腐, 可以講係貼題嘅但綠色植物好似菜之類的東西也寥寥可数則感覺唔太健康之餘亦欠缺賣相吧!只有蔥青一把及兩片生菜, 另一個係臘腸排骨煲仔飯$61 , 亦是最平的一款煲仔飯呢個似返樣D啦, 臘腸現在版本不再是一孖而最多只係一條剪開兩, 排骨大部份是肉多骨少, 豉油可以接受的微甜, 飯結焦唔算好多嗰
另一個係臘腸排骨煲仔飯$61 , 亦是最平的一款煲仔飯呢個似返樣D啦, 臘腸現在版本不再是一孖而最多只係一條剪開兩, 排骨大部份是肉多骨少, 豉油可以接受的微甜, 飯結焦唔算好多嗰隻, 不過米飯就有返些米飯嘅香氣, 煲仔飯屬於可推介行列中!