2019-03-15
銀行中心原創有間特色既越式餐廳咁岩去開樓上既sweet magic買con,先發現得到!一搵之下原來人氣都幾高,一試就知係龍定鳳環境都坐得算幾舒服,但係d音響真係有少少嘈,好似同d歌鬥聲咁不過最重要睇下d野食平唔平,好唔好食價錢可以接受,睇相賣相都唔錯叫左人氣排行榜no1既超載椰青海鮮焗飯賣相又真係幾驚喜啊!真係超載!本身都擔心係咪得個樣但係入面真材實料好香既椰香味,甜甜地,好juicy入面既材料豐富,有蝦、魷魚、蛽肉等仲可以刮埋入面d椰肉食不過真係要有返3,4個人先好食,小食多滋味,食得多會好滯所以就叫左d米紙卷中和下同一般既米紙卷一樣,好通透入面材料夠,如果可以凍多小小就更好食Wa!!!等左45分鐘既香茅燒烏頭落單既時候侍應已告知因爲係即叫即燒,所以等45分鐘,有哂心理準備!燒出黎個樣真係幾吸引切開仲要有煙出,就係新鮮熱騰騰呢點已經比左高分食落無泥味!原汁原味!其實就咁食我覺得都好食!不過因為係鹽焗,入面只係淡淡既魚味,朋友重口味,覺得唔夠味,所以點埋呢個辣辣地既越式醬就岩哂!食咁多野,飲品唔少得朋友叫左椰汁紅豆汁,紅豆夠軟,如果可以多d紅豆更佳!我叫左咸檸梳打事源係有小小喉嚨痛,
不過最重要睇下d野食平唔平,好唔好食
價錢可以接受,睇相賣相都唔錯
叫左人氣排行榜no1既超載椰青海鮮焗飯
賣相又真係幾驚喜啊!
真係超載!本身都擔心係咪得個樣
但係入面真材實料
好香既椰香味,甜甜地,好juicy
入面既材料豐富,有蝦、魷魚、蛽肉等
仲可以刮埋入面d椰肉食
不過真係要有返3,4個人先好食,小食多滋味,食得多會好滯
所以就叫左d米紙卷中和下
同一般既米紙卷一樣,好通透
入面材料夠,如果可以凍多小小就更好食
Wa!!!等左45分鐘既香茅燒烏頭
燒出黎個樣真係幾吸引
切開仲要有煙出,就係新鮮熱騰騰呢點已經比左高分
食落無泥味!原汁原味!
其實就咁食我覺得都好食!
不過因為係鹽焗,入面只係淡淡既魚味,
朋友重口味,覺得唔夠味,所以點埋呢個辣辣地既越式醬就岩哂!
食咁多野,飲品唔少得
朋友叫左椰汁紅豆汁,紅豆夠軟,如果可以多d紅豆更佳!
我叫左咸檸梳打
事源係有小小喉嚨痛,咸檸檬好似可以消炎
飲完又真係無咁痛wor!
最後仲叫左甜品拼盤添!
特別鐘意呢個綠色既斑斕味糕點!
好軟熟,有層次,好香!
整體黎講,餐廳既食物幾有誠意,服務唔錯,係音樂太大聲,坐得唔太舒服,可以改善埋呢點就更好了