2017-10-09
咁啱喺荔枝角附近放工, 諗起呢間餐廳, 同朋友走嚟試下, 以為好好彩有table, order 咗兩個set dinner, 每人試一樣,share嚟食, 悲劇就發生喇..(對唔住,太冇feel,無影相)總括我真係唔會想俾$450 per head去食咁樣質素嘅餐廳,非常非常之後悔, 我提議各位巴打都嚟試下,分享下感受呀?頭盤 ( 叫做最好食㗎啦)- 蟹餅一客: 普普通通- 新鮮生蠔兩隻: 味道唔錯成餐最好,不過叫之前問過侍應呀叔係邊款蠔,佢答我: 一隻係翡翠,另一隻叫水晶....我呆咗,當冇問過算..餐湯- 龍蝦蟹肉湯:DLS...苦澀非常, 衰過喺高級超市買英國牌子嘅罐頭蟹湯- 法式洋蔥湯: 味道還算可以, 不過佢個湯入面浸浴咗一舊發曬變咗棉花咁嘅麵包disgusting主菜- 一隻大蝦三塊小鱸魚, 用水烚熟紅蘿蔔,粟米仔及西蘭花: 非常非常之難食!!(冇食完,之後去咗某連鎖餐店買魚柳包食) 個蝦同啲魚全部煎燶嘅,都唔知個廚師煮嘢食前有冇清潔爐具- 燒西班牙伊比利亞豬鞍: 我真係好懷疑個豬係用熱水煮完,跟住再grill 燶佢上碟, 味道勉強可以但係茶餐廳都比佢好食好多。 最後提一提
總括
頭盤 ( 叫做最好食㗎啦)
- 蟹餅一客: 普普通通
餐湯
主菜
- 燒西班牙伊比利亞豬鞍: 我真係好懷疑個豬係用熱水煮完,跟住再grill 燶佢上碟, 味道勉強可以但係茶餐廳都比佢好食好多。 最後提一提,嗰個醬汁不知所謂,畀粒鹽或會更好
甜品
- Cream brulee: 味道可以,偏甜,欠缺蛋味
- Cheese cake: cheesecake嘅defination here is '粉餅' , 如果你有興趣不妨一試