2024-05-26
2096 views
🥩🍽️☕️豐儉由人fusion set lunch▫️lunch set $128起包1 starter + 1 main前菜有5款選擇,有2款唔使加錢,而主菜有6款選擇,同樣有2款唔使加錢,飲品同埋甜品都要另外加錢,可謂豐儉由人。🥙Starter☑️ 淺漬蔬菜 / 豆腐餅 淺漬蔬菜幾有趣,上面會有木魚絲同埋一啲忌廉,而下面嘅蔬菜就係日本漬物,酸酸地幾開胃,有蘿蔔、紅蘿蔔、椰菜、牛蒡等。而豆腐餅有2塊,煎香左但吾會覺得油膩,另配有黑松露沙律醬,好味道。🍽️Main☑️蒸盲曹伴日式燉鮮蔬 +$40冇諗過呢個會有一大份白飯喺底,相對魚就比較細件,不過飯用上珍珠米,配埋少少醬汁,都好易入口,吾會太dry。魚柳冇骨好滑,都好好味,旁邊仲有用日式醬汁煮好甜甜地嘅蔬菜,包括露筍、菇菌及紅蘿蔔,平時唔食紅蘿蔔嘅我都食晒。☑️新西蘭肉眼伴醬油及漬蒜泥芝士 +$120肉眼叫左5成熟,上碟佢已經切好咗,睇落去顏色幾靚,咬落都好重牛味,唔會過熟或者好韌。而佢個醬幾好味,好特別之前未試過,隔離嘅蒜泥芝士都好香,仲有幾條好嫩嘅蘆筍,雖然呢個貴少少,但都真係幾好食。☑️Dirty加錢叫左杯咖啡飲,dirty係凍飲黎,用酒杯上,係
豐儉由人fusion set lunch
🥙Starter
☑️ 淺漬蔬菜 / 豆腐餅
🍽️Main
☑️蒸盲曹伴日式燉鮮蔬 +$40
☑️新西蘭肉眼伴醬油及漬蒜泥芝士 +$120
☑️Dirty
加錢叫左杯咖啡飲,dirty係凍飲黎,用酒杯上,係凍嘅牛奶上面加上熱嘅Expresso, 咖啡味都幾香濃。除咗咖啡仲可以叫酒飲,日本清酒同埋西式嘅紅酒呢度都會提供。