2023-06-14 155 views
今日兩個人去食呢個悅品酒店嘅自助晚餐(The Platter)地點就係喺葵興地鐵站行過去大約五至10分鐘左右 去到之後服務員好細心地俾咗一張六人坐嘅卡位俾我哋兩個人坐 跟住好快我哋就去選擇嘢食💞首先見到最特色嘅就係佢有個海鮮鍋 係其他嘅自助餐餐廳見唔到嘅 裏面個食材非常之豐富 有鮑魚 扇貝 魷魚 蜆同埋青口 啲味道都非常之新鮮 新鮮可口特別係鮑魚 又彈牙 又有鮮味💞燒烤方面 主要推介燒粟米 燒雞比菇 雞翼同腸仔都好有一個田園嘅風味💞其他熱盤仲有白切雞 蒜蓉蝦 豉椒炒蜆 同埋辣味東風螺 都係首選💞至於湯方面 亦都有中羅宋湯 同埋燉湯 兩個選擇特別要推介係個燉湯蟲草花 同埋螺片都好入味💞冷盤方面仲有火腿拼盤 沙律同埋蟹腳 翡翠螺等等💞甜品方面亦都有各式各樣嘅布甸蛋糕 抹茶蛋糕 生果 菠蘿 蜜瓜等等 都係齊全嘅另外竟然有薯條 咖喱角 春卷同埋班cake 有小朋友嘅話呢 就更加知受歡💞飲品方面都係自助嘅 有橙汁 雜果賓治 凍檸茶 咖啡 奶茶都係任飲嘅💞最後佢仲有個表演就係火焰雪山 睇表演又可以食火焰雪山 都係一大嘅享受😋😋
💞冷盤方面仲有火腿拼盤 沙律同埋蟹腳 翡翠螺等等
2023-06-04
$450 (Dinner)
  • 海鮮
  • 刺身