2025-02-09
過完年要返工慘慘豬, 為左延續過年既美好感覺約朋友出黎拜年食飯吹水係不二之選, 今次我地揀左係葵興附近既HOTEL COZi 既The Platter食Semi Buffet半自助晚餐, 咁就可以盡情咁享受美食啦!D間酒店可以選擇係葵興站行過去, 或者係葵芳站搭穿梭巴士過去, 我地就係葵興行過去, 其實都係十分鐘左右, 位置都算方便, 而餐廳入面既環境都幾舒服, 整齊得黎空間感足, 好岩我地傾計烤波士頓龍蝦-$408D隻龍蝦好新鮮, 輕輕用叉一拉, 成條龍蝦肉已經拉出, 一啖放落口, 滿足感滿分, 而且味道鮮甜彈牙, 上面既芝士惹味但又唔會搶走龍蝦既鮮甜味, D個龍蝦處理得好出色烤美國安格斯肉眼-$308 友人唔鐘意食太生, 所以我地叫左七成熟, 我地都覺得D個熟度唔錯, 唔會靭, 而且牛味好足, 都幾大塊, 係一流既靚牛排而自助餐區都唔錯, 有各式沙律, 有凍海鮮如翡翠螺, 蝦, 小龍蝦, 蜆,有中西式湯, 今晚係雞腳湯同西蘭花忌廉湯, 好多款唔同既蛋糕同雪糕, 而我最鐘意係翡翠螺, 好鮮甜, 又唔會靭, 另外仲有蜜瓜夾HAMS, 以及自製既窩夫雪糕, 真心又多選擇又好味道。其他仲