2023-09-14 54 views
放假去咗「Coti」食晚餐,真係一間唔錯嘅餐廳!🥩🍛🍮「Coti」係一間以西式料理為主打嘅餐廳,裝潢設計簡約大方,營造出一種舒適的氛圍,讓人感到放鬆。🍽️😌我叫咗幾款精選菜式,首先係「牛油香蒜牛柳伴脆炸龍蝦尾配芥末籽蜜糖醬」。牛柳煎得恰到好處,肉質嫩滑多汁,配上脆炸龍蝦尾,口感豐富。芥末籽蜜糖醬帶來一種獨特的風味,增添了菜式的層次感!🥩🦞🍯另外,我試咗「香煎羊架配咖哩汁」。羊架煎得香脆外焦內嫩,肉質鮮美。配上濃郁的咖哩汁,味道更加濃郁,令人回味無窮!🍖🍛🌶️我亦叫咗兩款甜品,分別係「提拉米蘇牛角包窩夫」同「焦糖香蕉牛角包高夫」。提拉米蘇牛角包窩夫融合了提拉米蘇的濃郁味道和牛角包的鬆軟口感,絕對是甜品愛好者的最愛!焦糖香蕉牛角包高夫則結合了焦糖香甜和香蕉的鮮美,口感酥脆可口!🥐🍮🍌飲品方面,我點咗杯「棉花糖朱古力」同「提拉米蘇咖啡」。棉花糖朱古力濃郁且口感綿密,而提拉米蘇咖啡則是濃郁的咖啡香氣中帶有提拉米蘇的獨特風味,絕對是咖啡愛好者的不二之選!☕🍫🧁整體而言,「Coti」的菜式精緻又美味,無論是牛柳還是羊架,味道都非常出色。甜品更是令人驚艷,口感豐富多樣。如果你想要享受一頓精緻的西式晚餐,

整體而言,「Coti」的菜式精緻又美味,無論是牛柳還是羊架,味道都非常出色。甜品更是令人驚艷,口感豐富多樣。如果你想要享受一頓精緻的西式晚餐,「Coti」絕對是一個值得推薦的地方!我一定會再次光顧!🍴💖😋