2021-05-31
有趣地發現,原來打邊爐都可以串住打。平時任食打邊爐都係自己出去夾或者執好哂一碟送上枱。。今次好特別,係一串串咁打邊爐!上到去餐廳環境唔算好大,我地6點上到去仲要差不多滿座。好彩距離晚飯時間算剛開始,有位即入我地就先食啦😆一坐低職員會問揀邊款湯底,我地決定食藥膳胡椒魚肚湯,想試兩款湯底加25蚊就可以。湯底上到好香濃,入面加左啲藥材,紅棗,大量胡椒同2件魚肚。。出面有2個大雪櫃,入面放左好多不同嘅串串,仲有好多打邊爐材料。醬料區串串好方便,拎完啲食物直接成串放入鍋,熟左一串串食,好有趣!可以挑戰下串串塞爆個籤筒😂我覺得餐廳啲牛牛質素幾好,起碼唔係啲平嘅肥牛,而且食落都有牛肉味唔肥另外芫茜牛,中意食芫茜的話必食!我覺得都幾夾,個味好清新🤣仲有海鮮㗎,出面雪櫃可以拎螺,紙仔又可以點沙白。海鮮類都新鮮,入口唔會成口沙,有鮮甜味。飲品種類好多!必飲菓汁先生同鴻福堂小樽裝,因為坊間好少見!不過我地呢個胡椒鍋真係愈滾愈辣,好辣呀!睇下我地煮左個粉絲食,上面全部癡哂胡椒。。。。。。好辣。。。所以要食番杯雪糕先呢度我覺得環境有小小迫,不過員工十分殷勤友善!讚!仲有如果唔想等,記得一定要訂枱!我地走嘅時候出
醬料區
另外芫茜牛,中意食芫茜的話必食!我覺得都幾夾,個味好清新🤣
飲品種類好多!必飲菓汁先生同鴻福堂小樽裝,因為坊間好少見!
所以要食番杯雪糕先
呢度我覺得環境有小小迫,不過員工十分殷勤友善!讚!仲有如果唔想等,記得一定要訂枱!我地走嘅時候出面好多人等,多人訂枱的話仲可以訂房仔㗎🤫