2024-02-03 298 views
跟著胃口,我闖入了這家平民化的美食天地,穿梭在香氣撲鼻的燒烤與熱騰騰的美味湯品間。話咁快已經係坐定定,準備開展我嘅味蕾之旅。首先登場嘅係串燒拼盤,佢嘅味道絕對可以用「正」字形容,每串串燒都包裹住炭燒嘅獨特香味,真係軟滑又夠味,簡直係一個入口即化嘅驚喜🍢。再來令我目不轉睛嘅,当然是牛油香菇湯了,嘩,飲一口,濃郁嘅牛油味同菇菌嘅鮮味撲鼻而來,真係啱哂呢個濕冷嘅天氣,飲落去感覺暖笠笠。嘿,你以為呢啲就已經嚟到終點?未完喎,最後嘅壓軸就係燒烤拼盤,每樣肉都好似講緊故事咁,有嘅是悶火慢燒嘅溫柔,有嘅則係辣味夠晒力嘅野性,根本停唔到口😋。整體黎講,這家餐廳絕對有自己嘅風格同埋特色,無論係環境定係服務都一流,就算唔係尋求精緻大餐嘅你,都絕對可以喺呢度找到平民價格但係大將風味嘅美食享受!👍