2018-12-02
屋企人講起想食烤魚, 話元朗有間的招牌好搶眼好想去試, 有好野食我當然跟埋去7點幾去到全場坐滿, 天氣凍了, 人人都想食烤魚><牆上的字很幽默 是不是有人掛住食烤魚忘記照顧女朋友呢XDXD食烤魚當然要食辣的才過癮! 所以要了泡椒味, 另外魚有3款, 我們點了江團魚, 職員介紹沒有幼魚骨, 食起來就方便些~上枱後見到就想食, 職員說要滾了才食, 魚肉又嫩滑又多肉! 另外點了三款配料跟烤魚一齊吃, 木耳、海帶、娃娃菜 , 燒一陣就入晒味, 其實配料都很重要, 我每次都會點幾款!除了蔬菜配料, 我還點白柏葉, 就像打邊爐一樣, 滾幾滾, 煮了就食, 爽口, 唔會韌到咬唁爛除了烤魚, 我覺得餐廳的串燒都有水準!烤牛仔骨 最正!! 很嫩, 又有肉汁, 要了少辣就更加滋味~烤羊肉串同烤肥牛金針菇串都有2串, 羊肉唔會太騷, 肥牛金針菇我一向都好仲意食! 燒出來又唔會太乾, 金菇無燒燶烤雞中翼睇落乾了少少, 其實是因為加了少許辣椒調味, 咬開是有肉汁鮮嫩的我好欣賞烤爐的設計, 東西點多太無位放, 烤爐的手柄位是設計成剛好放一碟的串燒, 變相可以放多兩碟! 好醒目!!食辣野當然要飲野
上枱後見到就想食, 職員說要滾了才食, 魚肉又嫩滑又多肉!
除了烤魚, 我覺得餐廳的串燒都有水準!
食辣野當然要飲野!! 芒果至尊應該是把芒果肉打蓉在飲品內, 很"芒果"!
somersby唔使開成日都飲~