2023-03-14
同朋友係沙田行完街,想飲下野吹下水,又好耐無食串燒,見到係酒店下面op又好多人like,所以揀左佢。一入嚟就會擺低一兜小食,可refill,串燒嘅種類都唔少,仲有啲炸物、主食甜品可以叫👍🏻飲品: 熱情果梳打(motail)好濃郁的熱情果味,配上梳打水,甜甜酸酸,解膩又開胃~煙肉卷雞肉腸煙肉烤得岩岩好,腸仔又唔會乾。雞肉雞軟骨串口感好好,軟骨又有咬口,雞肉嫩滑、入味。 我個人最鍾意。Juicy 的雞肉混合爽脆的咀嚼感,佐酒一流燒五花腩肉同脂肪既比例好好燒娃娃菜娃娃菜的甜,加上孜然味做調味,味道又意想唔到夾~燒翠玉瓜食串燒必點,唔駛全部都是肉,燒翠玉瓜好怕有草青味同苦味,但佢無呀,食落去甜甜地,用來清下個口~烤雞中翼外皮香脆,大大隻啖啖肉,咬落十足似知名米線店的土匪雞翼咁好食~燒茄子必食之選,海量的蒜蓉,加上孜然粉,而且燒得好好,可以一絲絲咁夾,大愛!因為餐廳仲有桌球同飲酒game玩,雖然佢係酒bar,但平時既酒bar都明亮同舒適,好適合情侶或者跟朋友,搵個地方食下野 傾下計
飲品: 熱情果梳打(motail)
好濃郁的熱情果味,配上梳打水,甜甜酸酸,解膩又開胃~ 煙肉卷雞肉腸
煙肉烤得岩岩好,腸仔又唔會乾。
雞肉雞軟骨串
燒五花腩
肉同脂肪既比例好好
燒娃娃菜
娃娃菜的甜,加上孜然味做調味,味道又意想唔到夾~
燒翠玉瓜
食串燒必點,唔駛全部都是肉,燒翠玉瓜好怕有草青味同苦味,但佢無呀,食落去甜甜地,用來清下個口~ 烤雞中翼
外皮香脆,大大隻啖啖肉,咬落十足似知名米線店的土匪雞翼咁好食~ 燒茄子