2020-01-09
香辣豆花烤魚,揀左清江魚、中麻中辣,份量適合2-3個人享用,清江魚充滿住麻辣味,係麻中帶辣嘅,雖然都幾重口味,但魚肉鮮味都仲食得出,我覺得就算你食得辣都盡可以唔好order得太麻辣,咁樣先可以食到嗰浸魚味。配埋隔離嘅豆花食就啱啱好。最抵讚就係魚肉同豆花口感都好滑嫩,魚身厚肉少骨更加係無得彈。蒜蓉烤鮑魚,蒜蓉好彩無落到太多,所以鮑魚嘅鮮甜味道依然喺度,而且口感彈牙。烤茄子,茄子份量大,烤得超Juicy,食落有啖淡湯汁,鋪蓋住大量蒜蓉、香葱、辣椒,都幾惹味。烤韮菜、烤娃娃菜,有濃厚嘅孜然味,食落好香口。牛油錫紙金針菇包,金針菇索曬D牛油香味。蜂蜜蘋果蘆薈綠茶,蜂蜜、蘋果、綠茶混合嘅味道好清甜,仲要有粒粒蘆薈,飲落更加清新,做到解渴、解辣效果。健康百香果水果茶,份量超巨型,水果款式都有幾多,有香橙、百香果、蘋果,茶底味道都算濃,但水果味道主要係百香果,其他水果味道較為輕微,有解膩效果。
烤韮菜、烤娃娃菜,有濃厚嘅孜然味,食落好香口。
牛油錫紙金針菇包,金針菇索曬D牛油香味。