2023-05-30
第一次食串燒版 Omakase 😋 鳥鑫呢個廚師發辦嘅Mori set ($680/pp) 如果你唔係好肚餓,肯定會飽到爆鈕😂 唔係講笑!每人8串由餐廳每日食材而定嘅雞🐔串燒再加燒牛舌同燒白鱔,仲有湯、烏冬同飯🤪主打🐔🐔串燒雞全部都係雞!首先會店員會問下你有咩唔食,如果有特別要求可以講聲👍🏻跟住串燒就會一款一款咁上。材料新鮮唔使太多醬汁已經好好味🤤1)蛋黃漬免治雞肉棒- 有好多軟骨係入面!口感非常正!個蛋黃漬好特別,唔同平時普通蛋醬!2) 雞腳筋- 呢個好特別,好推介!又彈口又爽!初初以為係雞腳🤣 3)雞心、雞腎、雞腸-好喜歡內藏嘅我,呢度唔會燒到縮晒,仲好大舊好juicy ! 4)雞翼、紫蘇葉雞- 雞翼皮燒得脆身、肉唔亁!紫蘇葉原來同雞肉幾match ! Yum5)雞胸軟骨- 呢個亦係我好鐘意,軟骨有口感但又有肉,醬汁好夾!6)燒牛舌芯-巧正!爽口juicy ! 燒得啱啱好熟!7)燒白鱔- 呢個係全部 one of the best ! 皮脆肉嫩,驚喜🤭雞湯- 超驚喜!估唔到係真材實料嘅雞湯,好鮮甜!又好似有骨膠原咁好rich ! 牛肉烏冬同滑蛋雞肉丼- 雖然細細碗但去咗呢個時候已經
主打🐔🐔串燒
6)燒牛舌芯-巧正!爽口juicy ! 燒得啱啱好熟!
牛肉烏冬同滑蛋雞肉丼- 雖然細細碗但去咗呢個時候已經超飽,烏冬係幼身好滑,滑蛋雞肉丼好味,啲蛋汁好味味!❤️
總括來說真係好豐富同性價比高嘅一餐!✌🏻✌🏻